Samenwerking Coffee & Tea Sessions

Voor het aanbod van trainingen werkt Flooresso samen met Coffee & Tea SessionsCoffee & Tea Sessions biedt verschillende baristatrainingen: Een basistraining gedurende twee uur en verschillende baristatrainingen volgens het SCAE diploma systeem.

Europees erkende certificering

logoDe SCAE Barista Skills zijn trainingen van 1 of meerdere dagen. Om te slagen moet er een theorie- en praktijkexamen worden afgelegd.  Na het slagen voor het examen wordt in Engeland het diploma gemaakt waarmee de kandidaat in Europa erkend gecertificeerd Barista is.

De SCAE certificeringstrainingen zijn intensieve trainingen. Hierom is ervoor gekozen om deze aan te bieden aan groepen van maximaal 4 personen.

Introduction to Coffee

intro-to-coffee-cdsDeze training is bedoelt om een basis te leggen met algemene informatie over specialty coffee.

Barista Skills Foundation

barista-skills-cdsDeze training is bedoelt voor koffieliefhebbers en beginnende barista’s die geen of weinig ervaring met baristavaardigheden en hierover basiskennis willen opdoen.

Barista Skills Intermediate

barista-skills-cdsDeze training kan gevolgd worden door meer ervaren barista’s en koffieliefhebbers die hun kennis over koffie verder willen verdiepen.

Barista Skills Professional

barista-skills-cdsDeze training is het hoogste niveau. Koffie wordt benadert vanuit een wetenschappelijk perspectief.

Basis Baristatrainingen op locatie

Bent u een beginnende of ervaren barista werkend met het product koffie en u wilt meer kneepjes van het baristavak leren dat u meteen moet kunnen toepassen in de praktijk? Naast de SCAE certificeringstrainingen biedt Coffee & Tea Sessions ook korte baristatrainingen, van 2 of 3 uur, op locatie.

U krijgt de baristatraining op uw eigen espressoapparatuur. Hierdoor kunt u opgedane kennis meteen toepassen op uw espressoapparatuur en koffiemolen.

Tijdens de training gaan we op zoek naar de smaakmogelijkheden die uw koffie bieden heeft. Tijdens de baristatrainingen gaan we kijken naar wat er al goed gaat bij de bereiding van een kopje koffie en wat er nog verbeterd kan worden om te komen tot het perfecte kopje koffie. Tijdens de training zal onder andere aandacht besteedt worden hygiëne en een efficiënte workflow.

Het eerste gedeelte van de training zal in het teken staan van het bereiden van een perfecte espresso en het afstellen van de koffiemolen. Door het afstellen van de molen, kan je de smaak van koffie beïnvloeden en streven naar ‘het perfecte kopje koffie’ Het tweede gedeelte van de training zal in het teken staan van het opschuimen en uitschenken van melk om te komen tot romig microfoam.We sluiten de training af met wat handige tips over het onderhouden en schoonmaken van de apparatuur.

Marijke van Suchtelen

Wilt u meer informatie over de trainingen of een afspraak maken,
neem dan contact op met Marijke van Suchtelen van:

Coffee & Tea Sessions